سبوس گندم، یه ماده غذایی فوقالعاده مفید و پرخاصیته که خیلیا شاید فکر کنن فقط باید از فروشگاه بخریم. اما خبر خوب اینه که میتونین خیلی راحت تو خونه درستش کنین! تو این مقاله میخوام طرز تهیه سبوس گندم رو با یه زبان ساده و خودمونی براتون توضیح بدم. پس اگر برای شما هم جالبه که بدونین چطوری و طرز تهیه سبوس گندم در خانه چطوریه تا انتهای این مقاله همراه من باشین.
فهرست مطالب در این مقاله :
Toggleسبوس گندم چیه و چرا انقدر خوبه؟
اول یه توضیح کوچیک بدم. سبوس گندم همون پوسته بیرونی دونه گندمه که پر از فیبر، ویتامینای گروه B، آهن و مواد معدنیه. برای کسایی که مشکل گوارشی دارن یا میخوان قند خونشونو کنترل کنن، سبوس یه انتخاب عالیه. تازه پوست و موی آدمم تقویت میکنه. خلاصه کلی خاصیت داره و در مقاله های دیگه سایت فروشگاه دکتر بیز هم درباره انواع سبوس ، خاصیت اونها مواد تشکیل دهنده و کلی اطلاعات دیگه صحبت کردم.
برای افرادی که میخوان یه گزینه سالمتر و آماده داشته باشن، پودر جوانه گندم دکتر بیز یه انتخاب خوبه. این محصول کاملاً طبیعی و سرشار از مواد مغذیه. تولید کمپانی دکتر بیزه میتونین از لینک زیر برای خرید استفاده کنین:
اگه دنبال یه ترکیب خاصتر و با مواد مغذی بیشتر هستین، پودر چند غله دکتر بیز هم گزینه جذابیه که شامل ترکیباتی از چندین غله مفیده. پودر جند غله دکتر بیز شامل سبوس گندم ، جو و برنح است و برای تهیه این محصول هم میتونین از لینک زیر استفاده کنین:
مواد لازم برای تهیه سبوس گندم
گندم تازه ،بهتره از گندم محلی استفاده کنین
یه الک ریز یا توری.
آسیاب برقی (یا دستی، اگه حوصله دارید!).
یه سینی تمیز.
مراحل تهیه سبوس گندم در منزل :
در ادامه قدم به قدم مراحل طرز تهیه سبوس گندم در خانه رو خدمتتون توضیح کامل میدم.
تمیز کردن گندم :
اولین مرحله تمیز کردن گندمع، گندم هایی که خریدیدن رو خوب بررسی کنین هر گونه کثیفی ، سنگ ریز و یا آشغال رو ازش جدا کنین و با اب خنک خوب اونها رو بشورین و بزارین خشک باشه تا وارد مرحله بعد بشیم
آسیاب کردن گندم های تمیز:
گندم های تمیز و خشک شده رو داخل آسیاب دستی یا برقی خودتون بریزین و مقداری اونها رو آسیاب کنین، فقط نکته مهم در این مرحله اینه که ما نمیخوایم آرد گندم درست کنیم و نباید خیلی گندمها رو آسیاب کنین، ما میخوایم فقط پوست گندم رو از خود گندم جدا کنیم، بنابراین مقداری گندم ها رو آسیاب میکنیم و این مرحله تمام !
الک کردن گند های آسیاب شده:
گندم های نیمه آسباب شده رو داخل آلک یا توری ریز بریزین و تکون بدین تا گندم های کوچک شده از الک رد بشه و پوست گندم یا همون سبوس گندم داخل الک یا توری شما باقی بمونه، اینها سبوس گندم هستن و جدا اونها رو در ظرف دیگه ای بریزین.
خشک کردن سبوس های جمع شده:
سبوس گندمی که داخل الک یا توری شما جمع شدن رو داخل یک سینی تمیز بریزین و بزارین جلوی آفتاب تا خشک خشک بشن، اگر در زمستون هستن و به آفتاب خوبی دسترسی ندارین میتونین سبوس ها رو داخل فر بزارین و دمای اون روی کم تنظیم کنین تا سبوس ها خشک بشن و ماندگاری بیشتری در مرور زمان داشته باشن.
بسته بندی سبوس گندم:
سبوس های خشک شده رو داخل یک ظرف درب دار بریزین و در محلی خشک و خنک نگه داری کنین و تا چند ماه بعد هم میتونین از این سبوس ها در غذا و … استفاده کنین.
نکات مکمل طرز تهیه سبوس گندم در منزل:
سبوس گندم رو میتونین همراه انواع غذا، کیک استفاده کنین و یا ماست مخلوط کنین و میل کنین.
مراقبت باشین سبوس ها مرطوب نشن که باعث خرابی سبوس میشه و اگر میخواین طعم بهتری در سبوس خودتون داشته باشین میتونین اونها رو در تابه بدون روغن چیزی شبیه تفت دادن تخمه تف بدین
جمعبندی
دیدین چقدر راحت میشه سبوس گندم رو تو خونه درست کرد؟ هم سالمتره، هم بهصرفهتر. تازه خیالتون هم راحته که هیچ افزودنی یا ماده غیرطبیعی نداره و دستپخت خودتونه هم هست!
برای کسایی که فرصت تهیه سبوس خونهگی رو ندارن، محصولات آماده مثل پودر جوانه گندم دکتر بیز و سبوس چند غله دکتر بیز، هم سالم و هم کاربردی هستن. پس دستبهکار بشین و هر گزینهای که براتون مناسبه رو امتحان کنین.
اگه سوالی داشتین، تو نظرات بپرسین تا راهنماییتون کنم. و یا از قسمت گفتگوی آنلاین سمت راست سایت با همکاران من در تماس باشین ، ارادت، حسین نکویی ، مدیر سایت فروشگاه مرکزی دکتر بیز